Monstage Facebook
Monstage Linkedin
Monstage Twitter
Monstage Transparant
Home >

Stage Vertaler

Description de l'entreprise

CONTEXT

Dokters van de Wereld maakt deel uit van het internationale Médecins du Monde-netwerk. Als onafhankelijke medische ngo komen we in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid voor iedereen, met als belangrijkste speerpunt zorg voor kwetsbare groepen die uit de reguliere zorgboot vallen.

Naast zorg verlenen, werken we ook actief financiële, culturele en geografische obstakels weg waardoor mensen moeilijk aan zorg geraken.

Zowel in België als in de rest van de wereld verlenen we zorg aan mensen die er anders geen toegang toe zouden hebben. Dat doen we op vijf fronten: mensen aan de rand van de samenleving (mensen zonder papieren, daklozen, druggebruikers en sekswerkers), kinderen in kwetsbare situaties, vrouwen (in hun strijd voor zelfbeschikkingsrecht, voor gelijkheid en tegen seksueel geweld), mensen onderweg of op de vlucht en slachtoffers van humanitaire crisissen en gewapende conflicten.

Drie pijlers liggen telkens aan de basis van onze missies:

 • Zorgen: we verlenen zorg aan mensen die hier anders geen toegang toe zouden hebben
 • Begeleiden: we helpen mensen niet alleen om hun lot te verbeteren maar begeleiden hen ook om op eigen kracht duurzame verandering mogelijk te maken die een langetermijn effect heeft op hun levensomstandigheden
 • Getuigen: we blijven niet stil toekijken. Onze ervaring en aanwezigheid op het terrein geven ons een unieke positie om inbreuken op de menselijke waardigheid openbaar te maken met feiten, cijfers en verhalen. Zo schudden we lokale, regionale en (inter)nationale spelers wakker om hun verantwoordelijkheid opnemen

Deze 5 essentiële waarden vormen de ruggengraat van onze werking en missies: Sociale rechtvaardigheid, Engagement, empowerment, evenwicht, onafhankelijkheid.

WAT DOET DOKTERS VAN DE WERELD IN BELGIË?

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.

Description de la fonction

Vertalen (drietalig: Frans, Nederlands en Engels), creëren en corrigeren van teksten

Het opzetten en opvolgen van marketingcampagnes voor fondsenwerving (zowel offline als online, sociale media, events, door to door, télémarketing, direct mailing enz.)

Deelname aan en inbreng bij vergaderingen van het departement Fondsenwerving & Communicatie

Dagelijkse ondersteuning in tal van administratieve klussen (beheer van de database, contact met de donateurs: online en offline, per telefoon)

Profil recherché

 • Stage in het kader van uw studies met een verplichte stageovereenkomst.
 • Bij voorkeur hogere studies in Communicatie, Journalistiek, Taalkunde of vergelijkbaar
 • Uw sterke punten zijn: autonomie en voeling met de projecten van DvdW
 • Informatica: Office 365
 • Talen: moedertaal Nederlands en een goede kennis van het Frans is vereist

Beschikbaarheid: Stage voor minstens drie maanden, full time

Offert

ONS AANBOD

 • Een concrete ervaring, actief en afwisselend door deelname aan alle missies en alle stappen in het project, wat u toelaat om verantwoordelijkheid te nemen in een professionele omgeving;
 • een leeromgeving in een internationale solidariteits-ngo;
 • gestructureerde opleiding, omkadering en opvolging;
 • integratie in een enthousiaste, professionele ploeg;
 • vergoeding van transportkosten (beperkt tot het Belgisch grondgebied).

Dokters van de Wereld betaalt geen verplaatsingskosten voor onderhoud en formaliteiten of kosten voor verblijfsvergunning.

Lieu

Brussel

Région

Bruxelles,
Autres détails
Région
 • Bruxelles
Secteur
 • Secteur public & non-profit
Département
 • Marketing
Type de stage
 • Stage de l’Enseignement Supérieur
Gelijkaardige vacatures
Similar opportunities
Offres similaires
Stages à la une
Jacobs Douwe Egberts Belgium
àConfidentiel
Seaters
àDiegem
Beprosoft Venture
àBoulevard de l'Empereur
Lizy | Easy Leasing
àIxelles
BeInfluence
àAdolphe Buyllaan 87