Home >

Stagiaire ontwikkelingseducatie en beleidsbeïnvloeding

Bedrijfsprofiel

In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaarpot en supermarkt. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, gaat de ngo Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking de strijd aan tegen honger en armoede.

Reeds verschillende jaren organiseert de organisatie acties rond sensibilisering, advocacy en ontwikkelingseducatie. Op de hoofdzetel van Dierenartsen Zonder Grenzen in Brussel zijn deze activiteiten ondergebracht in het departement “Development Education and Awareness Raising (DEAR)”. Het doel van deze acties is een verandering in attitude en gedrag aan te moedigen bij onze doelgroepen. Dierenartsen Zonder Grenzen koos ervoor te werken met de huidige en toekomstige landbouwprofessionelen, de consumenten en de verkozen Belgische en Europese politici. Hierbij wil Dierenartsen Zonder Grenzen hen bewustmaken en acties ondersteunen ten gunste van productie en consumptie met respect voor het milieu, de dieren en de mensen, vooral in het Zuiden.

Het politieke werk van de organisatie – dat deel uitmaakt van het DEAR departement - heeft voornamelijk tot doel om in Europees en Belgisch ontwikkelingsbeleid aandacht te vragen voor de situatie van familiale veehouders. De organisatie doet dit door actief mee te werken aan bestaande nationale en Europese netwerken zoals de coalitie tegen de honger en de Coaltion of European Lobbies on Eastern African Pastoralism (CELEP – www.celep.info).

Jobomschrijving

We zoeken momenteel iemand die ons ontwikkelingseducatieteam (3 personen) – en in het bijzonder de coördinator beleidsbeïnvloeding - komt versterken. De voornaamste taken voor de stagiaire zullen bijdragen tot de politieke activiteiten van de organisatie. Het gaat hier onder meer om:

· Het co-organiseren en begeleiden van de jaarlijkse driedaagse vergadering van de Europse CELEP coalitie. Hierbij zal de stagiaire verantwoordelijk zijn voor:

o Begeleiden en onthalen van partners uit Oost-Afrika

o Logistieke omkadering van de vergadering

o Maken van het rapport en opvolging.

· Ondersteunen en ontwikkelen van politieke activiteiten in en met het Europees parlement. In Brussel zal de stagiaire de verantwoordelijke beleidsbeïnvloeding ondersteunen bij het uitwerken van operationele beleidsbeïnvloedingsactiviteiten, deelnemen aan conferenties, etc.

· De stagiaire zal tevens verantwoordelijk zijn voor het maken van één of meerdere beleidsdocumenten.

· Samen met de beleidscoördinator analyseren van de Europese ontwikkelingsagenda en aanbevelingen geven over hoe de organisatie zich best positioneert in lopende debatten.

· Ondersteuning van het departement bij het opzetten van mobiliserende activiteiten en communicatie via de website en FB pagina’s van de organisatie.

Gewenst profiel

* Goede kennis van Nederlands, Frans en Engels

* Master/ laatste jaar Bachelor in diergeneeskunde, sociale wetenschappen, politieke wetenschappen, conflict and development of gelijkaardig.

* Affiniteit met de thema’s internationale samenwerking, landbouw en/of dierengezondheid Communicatief, gestructureerd, autonoom, proactief en creatief

* De waarden van Dierenartsen Zonder Grenzen delen

Aanbod

* Terugbetaling van de verplaatsingskosten

* Verzekering voor werkongevallen

* Een aangename werksfeer

* Een begeleider binnen de organisatie

* Een goodiebag

* Een vorming

* Regelmatige ontmoetingen met medewerkers uit België en Afrika

* Een blik achter de schermen van een ngo

Locatie

BRUSSEL

Regio

Bruxelles,
Meer details
Match criteria
Regio
  • Brussel
Sector
  • openbare sector & non-profit
Afdeling
  • Andere
Type de stage
  • Stage van het Hoger Onderwijs (bachelor & master)
Gelijkaardige vacatures
Similar opportunities
Offres similaires
In de kijker
ECOBUROTIC
inEDINGEN
ECOBUROTIC
inEDINGEN
Wayne Parker Kent Belgium
inAntwerpen
Médecins du Monde Belgique
inBruxelles