Glazenwassen voor beginners of hoe u de meest voorkomende fouten kunt vermijden

Ramen wassen

Dus, hoe kunt u uw ramen wassen zonder het proces eerder te hoeven herhalen dan u echt wilt? Het is makkelijk! Houd er rekening mee dat u de volgende 10 meest voorkomende fouten bij het schoonmaken van ramen niet begaat:

Gebruik van de verkeerde tools

Velen zweren bij de krant en de Windex-methode en voor sommigen kan het werken. We raden echter helemaal af om krantenpapier en papieren handdoeken te gebruiken. Elke krant is anders qua papiersoort, maar ook qua inkt. Enkele van de ongewenste bijwerkingen van het wassen van uw ramen met krantenpapier kunnen het kleuren van de kozijnen en inktachtige resten op de ruiten zijn. Papieren handdoeken laten daarentegen lelijke pluisjes achter op het glas. Vervang ze door een pluisvrije doek en een wisser. Op deze manier kleur je je ramen niet en hoef je niet zoveel papieren handdoeken te verspillen.

Geen ladderblokken gebruiken

Geen ladderblokken gebruiken

Ongeacht de klus, of het nu gaat om glazenwassen of iets aan de muur hangen, het wordt aanbevolen om ladderpads te gebruiken. Ze beschermen je niet alleen tegen uitglijden en verwondingen, maar ze zijn ook een goede manier om het oppervlak dat je gebruikt ter ondersteuning te beschermen. Als u moeilijk bereikbare vensters heeft, probeer dan niet als een held te handelen en bel een professional. Veiligheid staat voorop!

Grote vuildeeltjes niet eerst verwijderen

Als je te maken hebt met extreem vuile ramen, moet je misschien twee schoonmaaksessies achter elkaar plannen: een om de grote vuile plekken, zoals vogelpoep en insecten, te verwijderen en een tweede om de ramen schoon te maken. Als je alles in één keer wast, kan je ruiten erg vlekkerig krijgen.

Te hard schrapen

Als u te maken heeft met geëtst vuil of verfvlekken, vertrouw dan niet alleen op een scheermesje of een schraper. Soms moet u investeren in een reinigingsoplossing die het specifieke type vuil op uw ramen aanpakt. Raadpleeg voordat u iets koopt de handleiding van de fabrikant, want afhankelijk van het type ramen dat u heeft, kunt u meer schade aanrichten dan u denkt. Gelaagde ramen hebben bijvoorbeeld soms een “glasopname”, d.w.z. onvolkomenheden, die permanente schade kunnen veroorzaken als ze losraken.

Het verkeerde wasmiddel aanbrengen

Het verkeerde wasmiddel aanbrengen

De volgende veelgemaakte fout die we vaak zien, is het niet gebruiken van de juiste reinigingsoplossing. Onthoud dat niet alle schoonmaakproducten op uw ramen kunnen worden aangebracht. Zelfs als u in de verleiding komt om sterkere chemicaliën, zoals ammoniak of bleekmiddel, te gebruiken om hardnekkige vuilvlekken te verwijderen, raadpleeg dan de handleiding van de fabrikant voordat u verder gaat. Bleekmiddel kan bijvoorbeeld PVC-raamkozijnen permanent beschadigen en verkleuren. Kies voor een gespecialiseerde reinigingsoplossing of schakel indien mogelijk over op zelfgemaakte wasmiddelen.

Afvegen met de verkeerde doek

Het wordt aanbevolen om microvezeldoeken te gebruiken, omdat deze speciaal zijn gemaakt voor het reinigen, inclusief het wassen van ramen, en omdat ze minder snel vlekken op de raamkozijnen maken. Om ze pluisvrij te houden, wast u ze gewoon zonder wasverzachter. Anders riskeert u dat de kleine textielvezels aan de frames blijven kleven wanneer u de overtollige reinigingsoplossing afveegt. Als je geen microvezeldoekjes hebt, kun je ook oude pluisvrije katoenen lappen gebruiken.

Glazenwassen voor beginners of hoe u de meest voorkomende fouten kunt vermijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top